Η επόμενη Κυριακή θα αναδείξει την κατάντια της Ευρωπαικής ηπείρου.
Οι λαοί και η χώρες τους, ακόμα και οι δορυφόροι της Γερμανίας όπως η Ολλανδία, θέλουν απλά να ξεφύγουν από την οικονομική καταστροφή και την εθνοκτόνο κηδεμονία της Γερμανίας. 

Είναι κρίμα ότι οι λαοί της Ευρώπης έχοντας υποστεί την επιχείρηση ''σόκ και δέος'' της Γερμανίας δεν έχουν την ψυχραιμία για να ενωθούν ενάντια της βασισμένοι σε ένα  επαναπροσδιορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για  την  οργάνωση τους και την απομόνωση των ενόχων που διέλυσαν το Ευρωπαϊκό όραμα αλλά προτιμούν την φυγή .


Ακόμα πιο περίεργο και απογοητευτικό είναι ότι σε χώρες που επλήγησαν λιγότερο από την Γερμανοτροφοδοτούμενη κρίση οι πολιτικές δυνάμεις αρθρώνουν πολύ πιο ξεκάθαρα και γενναία την αντίθεση τους στην παρούσα μορφή της Ευρωχούντας από ότι ο αναμενόμενος νικητής των ευρωεκλογών στην Ελλάδα που θέλει να συγκαταλέγεται στα  ''αντιμνημονιακά κομμάτα''. Η απάντηση βέβαια είναι απλή.

Η Ελλάδα παρόλο που επλήγη σε βαθμό εθνοκτονίας από την Ε.Ε. -''Φρανκενστάιν'', είναι η μόνη χώρα που το ρουσφέτι και η διαπλοκή διασφαλίζει υπόγειες συμμαχίες υπέρ των ενόχων , δείχνοντας έτσι ότι δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή και κοινωνική ευθύνη .Ίσως πάλι αυτός να είναι και ό λόγος που όχι μόνο δεν υπάρχει η αναμενόμενη αντίδραση αλλά και που εισήλθαμε σε κρίση αυτού του μεγέθους.
Το πρόβλημα με την Ελλάδα και Κύπρο είναι ότι αποτελούν την μόνη λύση για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία , ειδικά τώρα που η Γερμανία σε συνεργασία με ΗΠΑ φάγανε και θα τρώνε απανωτές σφαλιάρες από την Ρωσία. 



Η δε Ρωσία χθες σύναψε συμφωνία με την ΚΙνα για την τροφοδοσία της τελευταίας με φυσικό αέριο σε βάθος τριακονταετίας επιβεβαιώνοντας πλήρως τις δια μέσω των ενεργειακών αρχών της και ιδρυμάτων   ανακοινώσεων αμέσως μετά το ξέσπασμα της Ουκρανικής κρίσης  ότι στρέφεται σε εξαγωγές προς την Κίνα και σταδιακά θα εγκαταλείψει τις εξορύξεις στα δυτικά  Σιβηριανά κοιτάσματα και θα στραφεί στα εγγύτερα στην Κίνα και Ινδία ανατολικά .

 Η Ευρώπη -δηλαδή η Γερμανία θα πέσει με ακόμη περισσότερη μανία στις ημιθανείς Ελλάδα και Κύπρο για να παλιτσικολογήσει τους υδρογονάνθρακες και θα χρησιμοποιήσει κάθε είδους εκβιασμό , από εξεγέρσεις δήθεν αδικημένων Μουσουλμάνων Θράκης, εξεγέρσεις λαθρομεταναστών , σχέδιο Αναν και διζωνικές αρλούμπες μέχρι και θερμό ως πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο. 


 Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής , κάποιος Μπαρόζο, ναι ναι αυτός που το έπαιζε σκληρός στις Κάνες και διέταζε την αλλαγή πρωθυπουργού στην Ελλάδα για την αποφυγή δημοψηφίσματος, αυτός που σε συγχορδία με Γερμανία και λίγο από ΗΠΑ απειλούσε την κυβέρνηση ΓΑΠ , χθες μόλις έμαθε ότι οι Ρωσία-Κίνα σύναψαν ενεργειακή συμφωνία άρχισε να διαμαρτύρεται με τα φριχτά αγγλικά του που είναι ακόμα χειρότερα και από του Τσίπρα ,και ας είναι πρωτοπαλίκαρο της πολυεθνικής σαχλαμάρας που λέγεται Ε.Ε..


Ο Μπαρόζο και η Ε.Ε έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν με τον νέο ενεργειακό εξαγωγικό προσανατολισμό της Ρωσίας.Οι Ρωσοι αξιωματούχοι και ενεργειακοί παράγοντες άλλωστε δηλώσαν τις τελευταίες μέρες ότι ''θεωρητικά μιλώντας και αν και εφόσον οι ανάγκες σε φυσικό αέριο της Κίνας και Ασίας απαιτούσαν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες από τις προϋπολογισμένες τότε η Ρωσία θα επέλεγε την μείωση ή και την διακοπή τροφοδοσίας της Ευρώπης'' .
Ο Μπαρόζο κουνάει το δάχτυλο στην Ρωσία και -ορθώς- υπενθυμίζει στον Πούτιν ότι πρέπει να εκτελέσει τα συμβόλαια τροφοδοσίας που ήδη έχει συνάψει με την Ευρώπη.
Αυτή είναι η ευρώπη της Γερμανίας σημερα, αυτές είναι οι συνέπειες της νεοναζιστικής και διαχρονικά ανίκανης και επικίνδυνης γερμανικής εξωτερικής πολιτικής .στην Ουκρανία.

Γυρνώντας στα δικά μας τώρα, αποτελεί το άκρο αωτο της αφέλειας να πιστεύουμε ότι εάν οι ευρωεκλογές οδηγήσουν σε εθνικές εκλογές θα ξεφορτωθούμε το υπάρχων πολιτικό προσωπικό και θα το αντικαταστήσουμε με άξιους πολιτικούς οι οποίοι θα μας βγάλουν από την κρίση ή τέλος πάντων θα μετριάσουν την εθνοκτόνο κρίση.

Η αστάθεια στην Ευρώπη λαμβάνει πλέον προπολεμικά χαρακτηριστικά , αποτελεί την αργά κινούμενη λάβα η οποία είναι ο προάγγελος της έκρηξης.

Η Γερμανία πριν από χρόνια κατάλαβε ότι η Ευρώπη είχε δύο βασικές αδυναμίες οι οποίες θα την καταδίκαζαν σε οικονομική υποταγή και αφανισμό από τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας.

Η πρώτη ήταν ότι παρ όλη την βιομηχανική παραγωγή της στερείται ενεργειακών πόρων και πλουτοπαραγωγικών πηγών ανάλογων της βιομηχανικής δραστηριότητας της.

Η δεύτερη ήταν το κράτος πρόνοιας το οποίο αποτελούσε μεν μοναδικό επίτευγμα στα παγκόσμια χρονικά αλλά τα κεφάλαια που απαιτούσε καθιστούσαν τις ευρωπαϊκές οικονομίες μη ανταγωνιστικές.

Η Ευρώπη δεν μπορούσε πλέον να λύσει τα παραπάνω προβλήματα με μια νέα αποικιοκρατία.Η αποικιοκρατία θα μπορούσε να αποδώσει και πλουτοπαραγωγικές πηγές και κεφάλαια τα οποία θα συντηρούσαν το υπάρχον οικονομικό μοντέλο πλην όμως οι χώρες οι οποίες στο παρελθόν αποτέλεσαν τις αποικίες της σήμερα αποτελούν τους ανταγωνιστές της.

Έτσι η Γερμανία εξανάγκασε τις χώρες μέλη της Ε,Ε στην αποδοχή της συνθήκης του Μάαστριχ η οποία αποτελεί ένα τέχνασμα βασισμένο στην εκπλήρωση τεχνοοικονομικών συνθηκών του σκληρού πυρήνα της θεωρίας της οικονομικής επιστήμης η οποία όμως δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις  με τις εφαρμοσμένες οικονομικές πρακτικές.

Η Γερμανία με το Μάαστριχ προσπάθησε να Κινεζοποίησει την ευρωπαϊκή οικονομία ακριβώς για να αντιμετωπίσει την αναδυόμενη Κίνα και Ασία.



Η Γερμανία αρνήθηκε να δηλώσει καθαρά και ξάστερα την αλήθεια στους Ευρωπαίους, ότι το κράτος πρόνοιας τελείωσε, ότι οι υψηλοί μισθοί είναι ανεδαφικοί και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ανταγωνισθεί την Κίνα με τον μόνο δυνατό τρόπο , δηλαδή με την αντιγραφή των πρακτικών της στην οικονομία και το εργατικό κόστος.

Στην πορεία αποδείχθηκε ότι η Γερμανία με την συνθήκη του Μάαστριχ δεν επιθυμούσε έστω και με ένα λαθεμένο τρόπο την ανάληψη ενός σχεδίου επιβίωσης της Ευρώπης αλλά απλά ήθελε να κερδίσει χρόνο μέχρι να εκπληρώσει το σχέδιο αποικιοποίησης του ευρωπαϊκού νότου.
Εάν η Γερμανία δεν μπορούσε να δημιουργήσει αποικίες σε τριτοκοσμικές χώρες όπως έκανε Βρετανία , η Γαλλία, η Ολλανδία ,η Ισπανία και η Πορτογαλία πριν από δύο αιώνες τότε θα έπρεπε να δημιουργήσει αποικίες στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης , κάτι το οποίο έκανε στον ευρωπαικό νότο .

Κάποια στιγμή η Γερμανία αποφάσισε να επεκτείνει την αποικιοκρατία της και στην Ουκρανία, χώρα εκτός Ε.Ε.. Στην Ουκρανία και από την διάλυση της ΕΣΣΔ και την ανεξαρτοποίηση της οι ΗΠΑ είχαν στήσει επιχείρηση ανάδειξης των δικών τους ανθρώπων στην εξουσία με απώτερο στόχο την αποκόλληση της χώρας από την Ρωσική σφαίρα επιρροής. Η πλατφόρμα ήταν έτοιμη και η Γερμανία όπως ακριβώς η Τουρκία στην Συρία έπαιξε τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου και ανέλαβε την εκτέλεση της εργολαβίας της αποσταθεροποίησης της χώρας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στην Ευρώπη πλέον υπάρχει το αντίπαλο δέος , η Ρωσία , η οποία έχει διεισδύσει υπόγεια και πολύ πιο βαθιά από όσο νομίζουμε κυρίως με όπλο την αστείρευτη ρευστοτητα της ( σε σύγκριση με την Ευρώπη) και όχημα Ευρωπαίους μεγαλοεπιχειρηματίες .

Ο Πούτιν έχει δημιουργήσει ένα ισχυρότατο και αόρατο δίκτυο σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το οποίο αποτελείται από τους κατά τόπους ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες οι οποίοι χρησιμοποιούν ως βιτρίνα είτε υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς της αντιπολίτευσης είτε δημιουργούν νέους .


Η μάχη για την κυριαρχία της Ευρώπης μαίνεται μεταξύ της Γερμανίας και Ρωσίας , ειναι αδυσώπητη και βέβαια δεν γίνεται με όρους ανακούφισης ή απελευθέρωσης ή της ευημερίας των Ευρωπαίων πολιτών αλλά με γνώμονα το εθνικό και οικονομικό όφελος των δύο αντιπάλων .

Είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι η Γερμανόδουλη κυβέρνηση θα μας οδηγήσει στηνν''ανάπτυξη'' και την αποτίναξη του οικονομικού ζυγού όπως είναι αφέλεια να νομίζουμε ότι η Ρωσία θα μας ''υιοθετήσει'' και θα μας ''ταίζει'' με πιλάφια και ματζούνια επειδή είμαστε καλά παιδιά και ομόδοξοι. Αστεία πράγματα.

Όποιος νομίζει ότι επειδή στην Κριμαία οι μισθοί και οι συντάξεις αυξήθηκαν 3 φορές σε ένα μήνα το ίδιο θα γίνει και εάν το ξανθό γένος κατακτήσει ειρηνικά την Ελλάδα , απλά είναι γελασμένος.

Ωστόσο το μη χείρον βέλτιστον .Καμιά φορά μπορεί να μην ξέρεις τι ακριβώς θέλεις αλλά αρκεί να γνωρίζεις τι ακριβώς δεν θέλεις . Δεν θέλουμε την παρούσα μορφή της Ευρώπης .

Ίσως μάλιστα ακόμα και εάν δεν βυσσοδομούσε η οικονομική κρίση , ακόμα και αν όλα πηγαίναν σχετικά καλά , ίσως ακόμα και τότε θα έπρεπε η Ευρώπη να διαλέξει κηδεμόνα. Ίσως εάν η Ευρώπη ήθελε να διατηρήσει το επίπεδο ευμάρειας της χωρίς να κάνει ουσιαστικές θυσίες ακόμα και εκτός κρίσης , ίσως, θα έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί μια ήπειρο η οποία στερείται πλουτοπαραγωγικών πηγών και το μόνο που παράγει πλέον το οποίο δεν παράγουν οι αντίπαλοι της είναι ο πολιτισμός , κάτι το πολύ ωραίο αλλά αδύνατο να την κρατήσει στην ζωή σε ένα περιβάλλον διεθνές άτεγκτου οικονομικού  ανταγωνισμού.

Οι εξελίξεις στην χώρα μας ,που κακά τα ψέμματα αποτελεί ένα μικρό κράτος, δεν θα εξαρτηθούν από την  ''λαική θέληση '' και ψήφο. Αστεία πράγματα. Είμαστε κομπάρσοι στο θέατρο της αναμέτρησης του άξονα Ρωσίας-Κίνας εναντίον Γερμανίας-ΗΠΑ και απ ότι φαίνεται θα οδηγηθούμε σε παγκόσμιο πόλεμο μέχρι το 2020.


Στο μεταξύ  ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο ,ότι περνάει από το χέρι μας αλλά χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες και αφελείς , ας πάμε να ψηφίσουμε βεβαίως αλλά ας έχουμε στο μυαλό μας ότι οι απογοητεύσεις οφείλονται στις υψηλές προσδοκίες.

Η καλύτερη λύση θα ήταν η αφύπνιση των και η ανασύσταση της ευρωπαϊκής ένωσης , η αναμόρφωση της εκ βάθρων σε μια ευρωπαική πρωτίστως πολίτικη ένωση χωρίς νεοναζιστικά Γερμανικά περιττώματα τα οποία πλασάρονται ως μνημόνια .Αλλά λέγοντας κάτι τέτοιο έρχομαι σε σύγκρουση με τις παραινέσεις για την αποφυγή του αιθεροβατισμού. 




ΠΗΓΗ hellenicsunrise.blogspot.gr 
Greek Spirit


0 comments so far,add yours